dilluns, 6 de maig del 2013

9 de maig: VAGA general d'educació. S’estan carregant l’educació!


Companyes i companys,

Professorat, PAS, estudiants i pares i mares d’alumnes  han convocat conjuntament una vaga educativa pel proper 9 de maig que abasta totes les etapes, des d'infantil fins a la universitat, per demanar la retirada del projecte de Llei Orgànica de Qualitat de l'Educació (LOMCE) i en contra de les retallades.
Aquesta és una vaga que es farà a tot l’Estat espanyol i que, per primer cop és convocada tant pels principals sindicats de l’àmbit educatiu (CCOO, UGT, CGT, STES-i) com per les associacions de pares i mares, com per diferents organitzacions estudiantils . A l’àmbit universitari català compta amb el suport de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que agrupa assemblees i organitzacions tant d’estudiants com de PAS i PDI.

Si la convocatòria ha aconseguit un suport tan massiu és perquè les polítiques dels governs de Rajoy i Mas pel que fa a l'educació són un atac contra tots els sectors de la comunitat educativa:

CONTRA EL PROFESSORAT
 Reduint plantilles en més de 5.000 llocs de treball
 Rebaixant el salari: el 30% del poder adquisitiu
 Augmentant les càrregues de treball
 Precaritzant condicions laborals

CONTRA ALUMNES I ESTUDIANTS
 No cobrint substitucions des del 1r dia
 Reduint beques
 Augmentant les ràtios i reduint el suport educatiu
 Rebaixant els pressupostos dels centres
 Augmentant les taxes universitàries
 Posant preu a la formació professional
 Fent inviable l’educació infantil

CONTRA LES FAMÍLIES
 En la mesura que baixen els pressupostos, un 20% a Catalunya, augmenten les despeses educatives de les famílies.
 Perquè s’impedeix a les famílies construir el projecte educatiu amb els centres.

CONTRA EL PERSONAL DE SUPORT EDUCATIU i PAS
 Reduint plantilles
 Externalitzant serveis
 Rebaixant el salari: el 30% del poder adquisitiu

CONTRA LA INVESTIGACIÓ CIENTÍFICA
 Aturant el finançament dels programes

La universitat pública catalana està suportant ja el tercer any de retallades  i encara no coneixem el pressupost 2013, però ja s’ha anunciat que l'aportació de la Generalitat tornarà a reduir-se un altre cop. L’ofegament econòmic es vol combinar amb la modificació dels òrgans de representació i govern de les universitats, tot encaminat a un mateix objectiu: acabar amb la universitat pública com a servei al ciutadà, tant en la seva vessant d’ensenyament superior com en la recerca.

Sabem que el govern de Mas i Mas-Colell ja ha identificat  quins són els instruments necessaris per aconseguir-ho: disminuir i precaritzar plantilles per empitjorar la qualitat del sistema i aconseguir treballadors atemorits; incrementar les taxes i les barreres d’accés de tot tipus per barrar el pas als sectors populars que vulguin accedir a la universitat i incrementar la ingerència de grups econòmics i governamentals per dificultar la auto-organització de la comunitat universitària. Properament ho veurem blanc sobre negre amb els pressupostos 2013 i amb la modificació de la governança, però si esperem fins aleshores ja farem tard.
Ara és el moment de triar: o víctimes o adversaris, o ens sotmetem o lluitem.  Des de CCOO de universitats fem una crida perquè totes les lluites contra els acomiadaments,  les retallades, les imposicions,  que hem viscut a les últimes setmanes i mesos conflueixin el 9 de maig i fem d’aquesta data un trampolí per fer el salt a un nivell superior de lluita: més massiu, més coordinat i més sostingut contra aquells que volen acabar amb la universitat pública.

El 9 de maig fes vaga! El 10 continua lluitant!

MANIFESTACIONS:
  • BARCELONA 12.30H PLAÇA UNIVERSITAT
  • TARRAGONA 12H CONCENTRACIÓ DAVANT SSTT, 18H MANIFESTACIÓ PÇA IMPERIAL TARRACO
  • GIRONA 18H TORRE DEL RELLOTGE DE LA DEVESA
  • LLEIDA 18H DAVANT GOVERNACIÓ
  • TORTOSA 19H PÇA ESTADI


CCOO-Universitats 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.