dimarts, 24 de maig del 2011

Una major inversió en beques per al curs 2011-2012 (Hoja del Lunes 512)

En el passat Consell de Ministres, del 20-05-2011, es va aprovar el Reial Decret que estableix els llindars de renda i patrimoni familiar i les quanties de les beques i ajudes a l'estudi per al curs 2011-2012. En principi, les partides destinades a beques no es troben afectades pels ajustos derivats del pla d'austeritat.

La xifra total puja a 1.324 milions d'euros, 66 milions més que la convocatòria anterior. S'equipara la quantia de les beques salari (3.500 euros) als estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior amb els dels universitaris. També s'incorpora el complement de rendiment (150 euros) que obtindran els estudiants becats que aprovin la totalitat dels 60 crèdits matriculats, o entre 48 i 54 crèdits en el cas d'estudis d'Enginyeria i Arquitectura.

A més la beca de matrícula no inclourà el cost dels crèdits que es matriculin per tercera i successives vegades. En el cas d'Enginyeria i Arquitectura aquesta penalització es realitzarà a partir de la quarta matrícula.

Cal destacar que la renovació de la beca va lligada a superar un mínim de 48 crèdits (36 a les Enginyeries i Arquitectura). Aquest és un aspecte important per garantir la dimensió social del sistema de beques.

CCOO valora molt positivament l'impuls del nou model de beques en una situació econòmica d'ajustaments pressupostaris.

Paral•lelament, la Conferència General de Política Universitària ha fixat les places i els preus públics per al curs 2011-2012. L'oferta global de places, 330.621, disminueix respecte al curs anterior (336.101).

A més, s'han fixat les forquilles dels preus públics. Les comunitats autònomes podran mantenir els mateixos preus que l'any passat actualitzats amb l'IPC (3.6% a 31 de març del 2011). Les CCAA poden incrementar fins a quatre punts aquest percentatge.

Per als màsters l'augment de preu fixat serà el de l'IPC. Pel que fa als ensenyaments de doctorat, d'acord amb la nova regulació, s'estableix una forquilla de preus d'entre 200 i 400 euros anuals per la tutela acadèmica en funció dels serveis oferts.

Així, el doctorat, una peça clau en el desenvolupament de la investigació i, per tant, del desenvolupament social i econòmic de l'estat, queda de nou com una assignatura pendent en la Dimensió Social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.