dimarts, 24 de maig del 2011

Senyors i senyores membres del Consell de Govern de la UPC, MANIFESTEM



Senyors i senyores membres del Consell de Govern de la UPC,

El col·lectiu de Personal d’Administració i Serveis Funcionari que avui es concentra a l’entrada d’aquesta sessió i, en la seva representació, la Junta del PAS-F de la UPC.

MANIFESTEM

Que volem continuar treballant en una universitat pública de qualitat. Amb les mesures de contenció proposades per l’equip del Rector, i aprovades per aquest Consell, deixarem de fer-ho.

Que sabem que són temps difícils però considerem del tot inacceptable que el Consell de direcció de la UPC no solament accepti les restriccions pressupostàries imposades des de la Generalitat de Catalunya, sinó que vagi més enllà i lideri les retallades en el món universitari.

Que aquestes retallades no han estat pactades ni consensuades. De fet algunes s’han posat en marxa sense informar als representants dels treballadors.

Que el Rector Giró ha acomiadat a un nombre desconegut de personal interí auxiliar administratiu, amb contractes de durada determinada que encara no havien conclòs. Ni la pròpia Generalitat de Catalunya ho ha fet amb els seus interins.

Que el Rector Giró ha incomplert el seu compromís, verbalitzat en el passat Claustre, de ratificar l’Acord d’equiparació en drets socials amb el PAS-L. Ni el ratifica ni el considera vigent.

Que en base a un informe de la Sindicatura de comptes, i a les restriccions pressupostàries, ens retalla els nostres drets però no els seus privilegis ni els del seu equip.

REIVINDIQUEM

Una universitat de qualitat. Retallant professorat i personal de suport no podrem garantir la qualitat del servei que donem a la ciutadania.

La continuïtat del personal interí i el manteniment de l’equiparació en drets socials del PAS.

EXIGIM

Que el Rector Giró defensi la nostra institució, la UPC, davant les retallades imposades per la Generalitat.

Que es retallin els complements irregulars segons la Sindicatura de Comptes: el segon complement per càrrec acadèmic del Rector i Vicerectors, i els objectius que cobren almenys 38 persones a la UPC.

Que es retalli el nombre i sou del personal de confiança (eventual) en lloc d’augmentar-lo, tal i com té previst fer avui aquest Consell. Tenim 21 càrrecs de confiança, cobrant la majoria més que el President del Govern. L’objectiu de les retallades ha de ser continuar donant un servei de qualitat amb menys, no mantenir els privilegis d’uns pocs a càrrec dels de sempre.

Senyor rector EL QUE ESTÀ PASSANT NO ÉS BO PER LA NOSTRA UNIVERSITAT. I el que volem remarcar és que és LA NOSTRA universitat, la de tots, la universitat de la comunitat universitària i la universitat de la societat, no pas la SEVA universitat.

RECTIFIQUI, DIALOGUI I SOBRETOT si la situació econòmica de la UPC és tan complicada, DONI EXEMPLE, QUE ÉS LA SEVA OBLIGACIÓ COM A RECTOR.

Per tot això, avui el PAS-F de la UPC ens hem concentrat davant aquest Consell i CONVIDEM A TOTA LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA DE LA UPC A QUE S’UNEIXI A AQUEST MANIFEST:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.