dilluns, 4 d’abril del 2011

Tancat el text de l'Estatut del PDI el 10 de gener, el Ministeri convoca la taula sectorial amb pretensions fora de lloc (Hoja del Lunes 517 - 1/2)

La Secretaria General d'Universitats del Ministeri va presentar l'últim esborrany de l'Estatut deL PDI el 8 de novembre de 2010 i VA plantejar un calendari de negociació a la Mesa Sectorial (Ministeri i Sindicats) amb l'objectiu de finalitzar la negociació a primers de gener.

Com ja es va dir en el full n º 508 és un Estatut de mínims en què diversos aspectes han hagut de ser aparcats com són els retributius, la promoció interna, i els concursos de trasllats, entre d’altres.

Altres qüestions com la diversificació, les orientacions, la mobilitat, la carrera horitzontal, altres contractes de PDI, la jornada o la dedicació docent estaven en els esborranys inicials i han estat objecte de llargues negociacions i com en tota negociació s'introdueixen matisos i se n’accepten d’altres per ambdues parts.

El ministeri va arribar a un preacord amb els sindicats, va fer seu el text negociat i es va comprometre a defensar-lo.

Ara es pretén que a la Mesa Sectorial convocada el 4 d'abril s'abordi una negociació amb una representació de la CRUE i les CCAA.

CCOO no coneix oficialment cap document elaborat per la CRUE o les comunitats autònomes.

Els mínims per CCOO ja van ser exposats en el full a dalt esmentat i no accepta més rebaixes, ja que el que es vol seguir fent és: menys retribucions, més treball (més deures) i menys drets. Al començament i durant la negociació s'ha assumit que no eren possibles augments retributius. En canvi s'han realitzat rebaixes salarials.

CCOO té clar que la competència negociadora d'aquest Estatut segons la LOMLOU, correspon al Govern de l'Estat i en aquest tema és l'únic interlocutor amb el que CCOO ha negociat i negociarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.