divendres, 1 d’abril del 2011

No als acomiadaments en el Sector Públic

CONCENTRACIÓ D’EMPLEATS PÚBLICS EN DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL

El Govern de la Generalitat i altres Administracions, han començat una campanya de retallades dels Serveis Públics, amb la intenció de degradar el seu funcionament i així justificar la privatització.

La Generalitat esta portant a terme un seguit de mesures de reducció de les plantilles, que comportarà un considerable nombre d’acomiadaments. De moment això està afectant al personal interí, tant laboral com a funcionari, en la extinció de contractes o nomenaments o en la no renovació. La no cobertura de les places vacants o de les baixes també està tenint efectes desastrosos en les borses de treball. El següent pas, l’acomiadament de personal fix, ja ha començat en les empreses públiques de la Generalitat, i s’estendrà aviat a la resta de la Generalitat, només cal llegir les declaracions irresponsables i mancades del més mínim rigor, de diversos membres del Govern. 

Els responsables de la Funció Pública diuen, sense cap mena de “pudor”, que sobren entre 15.000 i 20.000 llocs de treball, i de moment els acomiadaments s’estan fent indiscriminadament i sense cap mena de justificació. 

Això comporta una sobrecàrrega de feina sobre la resta de personal i el deteriorament, fins i tot el tancament, de Serveis d’atenció directa. Aquesta escalada de desprestigi i de retrocés de drets laborals i de ciutadania, es pretén justificar pels problemes pressupostaris, però té com únic objectiu, declarat públicament, desviar cabdals públics a mans privades. 

Aquesta situació, es manté larvada a la resta de les administracions públiques de Catalunya a l’espera de les properes eleccions municipals. La situació de les hisendes locals, la manca de noves fonts de finançament sense recórrer a la pujada d’impostos, i la nul·la col·laboració dels Governs central i de la Generalitat, fan témer que acabin sent els treballadors i treballadores i el, en definitiva, el Servei Públic qui pagui la “seva” crisi. En aquests moments ja està servint com a justificació de l’incompliment d’acords signats. 

Per això hem de fer front a aquesta agressió. No podem permetre aquest abús.

Dijous 14 d’abril - 18 hores
Plaça San Jaume

Defensar els llocs de treball, és defensar els Serveis Públics
No als acomiadaments
Convocatòria conjunta dels Sindicats presents a la Mesa General dels empleats públics de la Generalitat.
CCOO, IAC i UGT, dirigida ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES PÚBLICS DE TOTES LES
ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES DE CATALUNYA

2 comentaris:

  1. sobren entre 15.000 i 20.000 llocs de treball. ..

    S'HAN DE PAGAR ELS NOUS CÀRRECS DE CONFIANÇA.
    RECORDEU LES PROMESES D'ARTUR MAS........

    ResponElimina
  2. Ón podem trobar cartells per penjar al centre de treball?

    ResponElimina

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.