dimecres, 30 de març del 2011

Les eleccions a rector suspeses cautelarment a la Universitat Complutense de Madrid (Hoja del Lunes 516 - 1/2)

L'article 20.3 de la LOMLOU diu: En el cas que els estatuts estableixin l'elecció del rector per la comunitat universitària, el vot serà ponderat pels diferents sectors de la comunitat universitària. En tot cas, la majoria correspondrà als professors doctors amb vinculació permanent a la universitat.
L’incompliment d'aquest article no admet dubtes i és molt clar i així ho ha interpretat el Jutjat Contenciós Administratiu n º 14 de Madrid i per això ha suspès cautelarment les eleccions a rector de la Universitat Complutense de Madrid previstes per al pròxim 6 d'abril. 

Un error inexplicable ha fet que es posés en el cens del "Resta del PDI" als Professors contractats doctors, professors titulars d'escola universitària doctors i professors col•laboradors doctors, en comptes d'en el cens de professors doctors amb vinculació permanent com els corresponia. 

Aquesta alteració té gran transcendència en els resultats, ja que el vot és ponderat i la diferent col•locació en el cens representa un pes quatre vegades inferior. La cacicada afecta més de 500 professors. 

El compliment de la Llei i el revés judicial fa pressuposar que s'haurà de modificar el calendari electoral i en conseqüència la data de les eleccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.