diumenge, 12 de desembre del 2010

Donem suport a les mobilitzacions contra la retallada dels drets laborals i socials i en defensa del benestar i la cohesió social

Valorem la vaga general del 29 de setembre com un èxit i una demostració de la necessitat de la ciutadania d’expressar el seu rebuig a les mesures contra la crisi aprovades pel Govern. Per això nosaltres, entitats cíviques, ciutadanes i ciutadans, treballadores i treballadors del nostre país, vàrem expressar el nostre suport i adhesió a la convocatòria del passat 29-S feta pel moviment sindical català.

El 29-S va ser un èxit de convocatòria i de participació, especialment si tenim en compte el context de profunda crisi econòmica i la forta desinformació d’un nombre significatiu de mitjans que es varen posicionar en contra de la vaga per promoure la resignació davant les mesures implementades pel Govern. Es podran discutir les dades sobre la incidència de la vaga o la diversitat de respostes i la seva intensitat, però les evidències de l'important seguiment són clares i no es pot amagar que ha emergit un conflicte social.

Del 29-S es constata que hi ha una escletxa entre la majoria de la ciutadania i els Governs: la seva insistència per justificar en els mercats o en l'exterior les mesures que està duent a terme afebleix la democràcia, que queda suplantada per la dictadura dels "mercats". I és que hi ha alternatives per sortir junts de la crisi sense deixar a ningú enrere; i no passen precisament per una reforma laboral imposada, ni per la desinversió pública ni pel desmantellament de l’Estat del Benestar. Totes aquestes mesures només serviran per agreujar la crisi.

Malgrat que els governs intentin mostrar-se lligats de mans, sí que poden defensar les seves ciutadanes i ciutadans de l’escomesa dels especuladors i tenen l’obligació fer-ho! Nosaltres, la societat civil organitzada, no podem acceptar, com un fatalisme, el deteriorament de les nostres condicions de treball, de formació i de vida, que suposen un augment de les desigualtats socials i de gènere, i que signifiquen renunciar a la ciutadania, a la política i a allò que dóna veritable sentit a la democràcia.

Cal, doncs, continuar amb les mobilitzacions i amb el suport social a la resposta contra totes aquestes agressions per aconseguir un canvi de polítiques que impliqui:
  • Fer marxa enrere en la reforma laboral i eliminar les retallades salarials provocades pel pla d’austeritat del Govern en la funció pública i els sectors concertats i privats afectats.
  • Garantir la protecció de les persones en situació d’atur.
  • Impulsar una política econòmica que generi llocs de treball i una transformació de l’actual model productiu, per fer-lo més eficient i sostenible i a favor de les persones.
  • Impedir la congelació de les pensions per a l’any 2011 i rebutjar l’ampliació de l’edat de jubilació fins als 67 anys.
  • Impulsar una política fiscal més justa i progressiva que millori el nivell d’ingressos públics, acabi amb el frau fiscal i garanteixi els recursos necessaris per finançar uns serveis públics més eficients i de major qualitat.
  • Defensar els valors cívics, els drets socials, la lluita pel medi i la solidaritat amb els més febles.
Aquestes mesures s’haurien de posar en marxa urgentment per part del Govern. Per això, fem una crida a participar en les mobilitzacions dels dies 15 i 18 de desembre convocades per la Confederació Europea de Sindicats (CES) i pel moviment sindical català, a les empreses i al carrer, contra el retrocés dels drets laborals, la congelació de les pensions i l’ampliació de l’edat de jubilació, i per impulsar polítiques que incentivin l’ocupació, protegeixin a les persones desocupades, incrementin els ingressos i no les retallades de la despesa, reforcin l’Estat del benestar i plantegin les bases per assolir un canvi de model productiu que generi ocupació estable, de qualitat i amb drets.

Tots i totes a la gran manifestació del dia 18 de desembre a Barcelona, a les 17h, a Plaça Universitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

En aquest fòrum obert pots opinar lliurament, però recorda que les aportacions han de ser respectuoses.